BERAPA RAMAI YANG ADA MASALAH SAKIT PERUT SEMASA DATANG HAID?

BERAPA RAMAI YANG ADA MASALAH SAKIT PERUT SEMASA DATANG HAID😢?

Mesti ramai di antara pembaca wanita yang sering mengalami sakit senggugut atau PERIOD CRAMP kan kan kan…
Bezanya cramp yang teruk dengan yang biasa-biasa sahaja kan..
Macam-macam posisi buat nak bagi lega sakit🙎‍♀, tergolek🤸‍♀, baring terlentang, aksi kuak lentang🏊‍♀, mesti tak kena je kan ?
Nak tidur pun tak senang. Nak bangun duduk pun lagi lah tak senang. Bila dah menahan sakit je, mood pun lari🧟‍♀.
Jadi, hari ni MARMIN nak share satu tips yang boleh melegakan period cramp selain dari ubat tahan sakit.

TERAPI HABA (NON-MEDICAL)

😍Boleh membantu melancarkan perjalanan darah, melebarkan saluran darah dan membantu melegakan otot
😍Haba secara psikologi menenangkan, yang boleh meningkatkan sifat analgesiknya (tahan sakit)

1⃣YOKO-YOKO MENSTRUAL PATCH

✔️Membantu mengurangkan menstrual pain dengan cara terapi haba (non-medical),
✔️Menghasilkan haba yang stabil dan selamat dengan suhu mencapai 40°C
✔️Masa bertahan mencapai 8 jam.
✔️Saiz hanya sebesar tapak tangan
✔️Mudah dibawa ke mana-mana
✔️Mempunyai sistem air activated- mengeluarkan haba panas apabila keluar dari bungkusan
😉Senang ja cara nak guna
1⃣Keluarkan heat patch ni dari bungkusan dan tanggalkan pelekat belakang.
2⃣Pastikan kulit bersih dan kering, kemudian tampalkan di bahagian yang rasa sakit tu.
3⃣Jika kurang tahan dengan haba yang dikeluarkan anda boleh tampalkan patch di atas panties
4⃣Maksimum 8 jam penggunaan, lepas guna cabut perlahan dan buangkan di tempat yang selamat
⚠️Setiap keping heat patch ni untuk SEKALI penggunaan sahaja ya !

2⃣BODY WARMER PATCH

⚠️AWAS PANAS-tidak boleh letakkan secara terus ke atas kulit. Digalakkan untuk memakai seluar untuk kawalan haba yang baik
✔️Membantu mengurangkan menstrual pain dengan cara terapi haba (non-medical),
✔️Menghasilkan haba dengan suhu mencapai 50-60°C
✔️Masa bertahan mencapai 8 jam.
✔️Saiz hanya sebesar tapak tangan
✔️Mudah dibawa ke mana-mana
😉Cara guna
1⃣Ambil heat patch dan tanggalkan pelekat belakang.
2⃣Pastikan patch ditampal di atas panties atau underware
3⃣Maksimum 8 jam penggunaan, lepas guna cabut perlahan dan buangkan di tempat yang selamat
⚠️Setiap keping heat patch ni untuk SEKALI penggunaan sahaja ya !
🧐Apa jadi kalau saya pakai lagi lama? Bukan lagi baik ka?
Pemakaian heat patch lebih dari masa yang disyorkan adalah tidak elok kerana anda mungkin boleh terkena SKIN BURN, KULIT TERBAKAR pada bahagian tampalan.
Nak legakan sakit lain timbul pulak sakit lain.
Ikut sahaja masa yang telah ditetapkan.😉
🤔Ada petua lain yang cik/puan gunakan? Jom kongsikan di ruangan komen
JANGAN lupa klik “SHARE” untuk berkongsi pada kenalan anda artikel ini 😎
♦Boleh dapatkan di cawangan Farmasi Marmin
1⃣Peramu Pekan (8am-10pm),
2⃣Ketapang Pekan (9am-10pm),
3⃣Wakaf Bharu Kelantan (8am-10pm)
4⃣akan datang di Chini (depan Petronas Bandar Chini).
🌸Like fb page kami di http://bit.ly/FarmasiMarmin
☎whatssapp kami http://www.wasap.my/601116776799
🚚Penghantaran ke rumah? http://bit.ly/ShopeeMarmin
👨‍⚕Nak doktor ke rumah? DRAH2U +60102550648

Khairunnisa Niesa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *