Diet Sihat

Diet Sihat

SAYA NAK MAKANAN YANG SIHAT, SEDAP, SENANG DAN KENYANG SEMUA DALAM SATU HIDANGAN 😫
.
.
Kadang-kadang kita mengambil langkah untuk menidakkan makanan yang sihat lantaran :
.
😫 Kekangan masa
.
😫 Rasa yang kurang membangkitkan selera
.
😫 Kurang berkesan untuk mengenyangkan
.
😫 Anak anak tidak suka.
.
Tahukah anda pemakanan yang tidak seimbang seperti pengambilan makanan segera menyumbang kepada peningkatan jumplah kolestrol di dalam badan dengan meningkatkan kadar trigliserida dan menurunkan kadar HDL iaitu “kolestrol baik” didalam tubuh. 😑
.
Hal ini boleh menyumbang kepada penyakit kardiovaskular seperti serangan jantung!


.
 Saya ni muda lagi, rileks lah 🤔
.
💯 Tinjauan Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan dilakukan pada 2015 kira kira 47.7% rakyat Malaysia berusia 18 tahun keatas menghidap hiperkolestrolemia dan bilangan peratusannya meningkat dari semasa ke semasa!
.
 Pakcik selama ni okay je. Takde masalah pun 🤔
.
💯 Malaysia mencatatkan KADAR TERTINGGI penyakit kardiovaskular di Asia Tenggara dimana rakyat Malaysia boleh mendapat penyakit jantung seawal 58 tahun!
.
Jom kita jaga pemakanan dengan beralih kepada OAT sebagai sumber karbohidrat untuk kekal sihat! 😊
.
 Kenapa oat? Tak naklah! 🤔
.
👍🏻 3g Beta glucan sehari disyorkan penurunan kolestrol.
.
👍🏻 Rasa kenyang lebih lama berbanding karbohidrat lain seperti nasi, pasta
.
👍🏻 Beta glucan tinggi iaitu serat larut yang membantu kesan viskositi yang tinggi dalam usus kecil
.
👍🏻 Membantu menghalang sembelit
.
👍🏻 Secara tidak lansung menjaga kesihatan jantung anda
.
👍🏻 Sesuai buat mereka yang ingin menurunkan berat badan
.
Terdapat pelbagai varieti oat di pasaran dan cara hidangan oat seperti midnight oat yang sedap, mudah dan sihat buat anda! Hanya tambahan buah dan susu, you are ready to go! 😍

🌾 LOHAS ORGANIC QUICK OAT
.
☑️ Organik
.
☑️ Di pek vakum agar tahan lama dan bebas kulat atau bakteria
.
☑️ Sesuai dimakan bersama susu atau sebagai midnight oat
.
 Bebas : pengawet, perisa tambahan, racun serangga
.
🌾 LOHAS ORGANIC INSTANT BABY OATS
.
☑️ Organik
.
☑️ Dipek vakum agar bebas kulat dan bakteria
.
☑️ Sesuai dimakan sebagai bijirin, dibuat granola atau sebagai muesli ketika baking
.
🌾 BIOGROW OAT BG22
.
☑️ Serbuk bran oat
.
☑️ Tinggi serat makanan dan protein
.
☑️ Kaya magnesium, zat besi dan zinc
.
☑️ Rendah sodium ssuai buat mereka yang mengalami tekanan darah tinggi
.
☑️ Cara pemakanan : dicampurkan bersama jus dan buah atau ditabur ke atas salad dan makanan
.
 Bebas : lemak trans, pengisi, yis, telur dan hasil tenusu

🌾 ACTIVE LIFE OAT PLUS 23
.
☑️ Serbuk bran oat
.
☑️ Gabungan CoQ10 dan juga prebiotik (chicory root powder)
.
☑️ CoQ10 sangat bagus dalam menjaga kesihatan jantung anda
.
☑️ Sesuai diambil bersama air suam dan diminum begitu sahaja
.

🌾 SUNFIELD’S BETA OAT 33
.
☑️ Serbuk bran oat
.
☑️ Gabungan coQ10 yang sangat bgus buat jantung anda
.
☑️ Rendah lemak, gula, sodium
.
☑️ Boleh dibancuh bersama air suam dan diminum begitu sahaja
.
 Bebas : hasil tenusu, gula tambahan pewarna, bahan pengawet dan GMO
.
📳Boleh hubungi kami melalui whatsapp melalui link tertera :
.
☑️ http://bit.ly/MarminHealthcare

.

🛍️ Ikuti kami di aplikasi Shopee untuk mendapatkan barangan keperluan secara online di :
.
☑️ Marmin Healthcare

Jangan lupa like dan follow page & Instagram kami ya 🤗
.
☑️ Marmin Healthcare
.
.
.
Marmin Healthcare.
.
Sihat. Cantik. Mudah

Khairunnisa Niesa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *