RAWATAN ALTERNATIF BATUK DAN SELESEMA UNTUK BABY BAWAH 2 TAHUN

ALTERNATIF BATUK DAN SELESEMA UNTUK BABY BAWAH 2 TAHUN🀧
Kesian tengok anak batuk dan selesema. Susah nak tidur. Bernafas pon terganggu.😟
Mak-mak🀱 pulak tak senang duduk nk buat kerja bila tengok anak dalam keadaan macam tu.
Hari ini kami ingin berkongsi rawatan alternatif sekiranya anak anda mempunyai batuk dan selsema.
GARLIC BABY BALM, VICKS BABY BALSAM, GUDBYE FEVER BABY BALM & MAYYABABY CREAM boleh membantu mengurangkan symptom batuk dan selsema.

➑️Cara penggunaan yang senang

βœ”οΈSapukan balm di bahagian dada, belakang dada dan tapak kaki bayi selepas mandi.
βœ”οΈUrut lembut pada bahagian dada belakang dada dan tapak kaki bayi

1⃣Vicks Baby Balsam
😍Vicks Baby Balsam dirumus khas untuk kanak-kanak dari 3 bulan hingga 5 tahun.

😍Mempunyai kandungan eucalypytus oil
😍VMembantu melegakan batuk dan menambah baik saluran pernafasan temasuk selsema dan batuk.
😍Vicks baby balsam ni boleh juga digunakan sebagai sapuan lepas mandian kerana mempunyai kesan melegakan dan melembapkan (ekstrak pertrolatum dan aloe vera )
😍Ia juga mempunyai bau yang menenangkan kerana mempunyai rosemary dan lavender yang digunakan sebagai aromaterapi.
2⃣Garlic Baby Balm.
😍Tiada bahan tambahan atau essential oil
😍Campuran bawang putih, olive oil(minyak zaitun) dan beeswax( dihasilkan dari madu lebah)
😍Boleh digunakan untuk anak g6pd
😍Tak panas

3⃣Gudbye Fever Baby Balm
😍Mengandungi bahan seperti beeswax, olive oil, lemon dan eucalyptus
😍Eucalyotus membantu melegakan batuk dan melegakan saluran pernafasan
😍Boleh digunakan semenjak dari lahir lagi

5⃣MAYYABABY Cream

😍Mengandungi minyak argan, habbatussauda, minyak lemon, aloe vera, minyak bawang putih dan minyak kelapa.
😍Kandungan minyak bawang putih boleh membantu mengurangkan kahak dan hidung tersumbat
😍kandungan aloevera juga membantu memberikan kesan sejuk kepada bayi terutama sewaktu demam
Sekarang dah mudah dah. Tak payah nak tumbuk bawang putih dan campurkan pula dengan minyak zaitun. Ambil dan sapu sahaja lepas niπŸ˜‰
JANGAN lupa klik “SHARE” untuk berkongsi pada kenalan anda artikel ini 😎
♦Boleh dapatkan di cawangan Farmasi Marmin
1⃣Peramu Pekan (8am-10pm),
2⃣Ketapang Pekan (9am-10pm),
3⃣Wakaf Bharu Kelantan (8am-10pm)
4⃣akan datang di Chini (depan Petronas Bandar Chini).
🌸Like fb page kami di http://bit.ly/FarmasiMarmin
☎whatssapp kami http://www.wasap.my/601116776799
🚚Penghantaran ke rumah? http://bit.ly/ShopeeMarmin
πŸ‘¨β€βš•Nak doktor ke rumah? DRAH2U +60102550648

Comments

Khairunnisa Niesa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *